Budget Monitoring from a hunan rights perspective.

04 april 2012

In november 2011 zijn Mustapha Eljarmouni, Pierre Mehlkopf, Firoez Azarhoosh en Mellouki Cadat uit de Indische Buurt samen met Marjan Delzenne van  Centrum voor budgetmonitoring en burgerparticipatie naar Brasilia geweest. Zij hebben onder meer deelgenomen aan een driedaagse training van Inesc (dè expert op het gebied van budgetmonitoring uit Brazilië); in een sloppenwijk en op een aantal scholen kunnen meemaken hoe budgetmonitoring in de praktijk werkt. ook hebben zij een aantal dagen opgetrokken met medewerkers en vrijwilligers van Inesc.

Dit bezoek (dat grotendeels door de deelnemers zelf is betaald) is onderdeel van E-motive van Oxfam Novib.E-motive staat voor de koppeling van professionals uit het zuiden aan Nederlandse organisaties. Oxfam Novib zegt hierover: "met hun innovatieve methodes kunnen onze maatschappelijke vraagstukken aanpakken. E-motive geeft Nederland oog voor de kracht van ontwikkelingslanden."

 

Het uitwisselingsproject van Inesc en Centrum voor budgetmonitoring en burgerparticipatie bestaat uit een serie activiteiten waaronder bovengenoemde training en het bezoek. Daarnaast zijn in 2011 in Amsterdam masterclasses en een conferentie georganiseerd.

Op 7, 14 en 21 mei 2012 wordt in de Indische Buurt een training voor community-leden georganiseerd waarin zij leren om het instrument van budgetmonitoring in de praktijk van het stadsdeel te gebruiken.

Hogeschool van Amsterdam en kenniscentrum Movisie zijn eveneens bij dit uitwisselingsproject betrokken.

 

Voor meer informatie of om deel te nemen aan de training die in mei in de Indische Buurt door Centrum budgetmonitoring en burgerparticipatie wordt georganiseerd zie: http://www.budgetmonitoring.nl/