De BuurtCamping in het Oosterpark

Een Buurtcamping? Wat is dat nou weer!

Nou, het is heel leuk. Om mensen uit de buurt tegen te komen op een plek waar een ontspannen vakantiesfeer heerst, weg van alle drukte, in een compleet andere context, heeft iets heel bijzonders, maar met een groot verschil; je hoeft je buurt niet uit. Van 16 tot en met 18 augustus hebben buurtgenoten hun kleine tentjes in het Oosterpark opgezet en hebben op deze manier elkaar beter leren kennen. Dat was de opzet van Roderik Schaepman initiatiefnemer van debuurtcamping.nl. Het was ook de bedoeling de mogelijkheid te te bieden aan mensen met een kleine beurs toch nog een paar dagen leuke vakantie te vieren.

Alle voorzieningen die nodig zijn op een moderne camping, zoals bijvoorbeeld douches en toiletten zijn door een leger aan vrijwilligers in no time opgebouwd. Alle beschikbare plekken waren snel vergeven en met weer die perfect meewerkte is een nieuw een leuk fenomeen geboren.

Er zijn plannen om in de toekomst de buurtcamping in andere stadsparken van Amsterdam te laten plaatsvinden. Kijk op de website of op Facebook voor meer informatie.

16 juni 2013