Vernieuwde Groot Oost TV terug van weggeweest.

21 april 2015

Vernieuwing

Na heel lang als website te zijn weggeweest, is Groot Oost Tv weer terug in de lucht. Wij mogen ons helaas aansluiten bij de rij van bedrijven en instanties die last hebben van hakkers. In ons geval heeft de hak grote gevolgen gehad, maar het is ook aanleiding geweest om opnieuw te beginnen en de website te vernieuwen.

We beginnen alvast met een nieuw, aantrekkelijker uiterlijk met en horizontale navigatie. Nu kan je eenvoudig scrollen van links naar recht door de artikelen. Als je op het artikel plaatje klikt ga je naar de itempagina. Hier kan je de video bekijken – ook full screen – en eventueel aanvullende informatie en links vinden. Alles is veel eenvoudiger en overzichtelijker en in de toekomst zullen wij nieuwe functies toevoegen en de website verder verbeteren en uitbreiden.

Maar daar houdt het niet bij op! Er is ook een mobiele en tablet versie in de maak. Dus straks kan Goot Oost TV overal mee. Ja, en als je mobiel bezig bent heb je ook een app nodig. Gelukkig is die ook in de maak. Dus straks hoef je alleen op het icoontje te klikken en je gaat direct naar Groot Oost TV op je smartphone, iPad of tablet.

 

BuurtMedia

Lokale, of buurtmedia heeft de afgelopen jaren enorm moeten lijden onder de bezuinigingen. Onze eigen stadsdeelkrant is opgegaan in de Amsterdam editie, kleine krantjes zijn verdwenen, gevestigde krantjes vinden het erg moeilijk om het hoofd boven water te houden en nieuwe initiatieven komen moeilijk van de grond. Kortom, wijkbewoners moeten veel moeite doen om zich te informeren over het wel en wee van hun wijk. Dit zijn verschralende ontwikkelingen voor de lokale democratie. Des de beter een wijkbewoner geïnformeerd is, des de waarschijnlijker hij of zij betrokken wijkbewoners zullen zijn.

Daarom vindt Groot Oost TV het belangrijk om als web tv kanaal een bijdrage te leveren aan de informatievoorziening van Amsterdam Oost.