over Groot Oost TV

Na de fusie van de stadsdelen in 2010 is de grote Stadsdeel Oost ontstaan met ruim 120,000 inwoners. Diverse wijken met een eigen karakter en problematiek zoals IJburg, de Indische Buurt, Transvaal en het Oostelijk  Havengebied maken nu deel uit van een kleurvol en dynamisch stedelijk gebied. Het is ook een stadsdeel waar er veel gebeurd op het sociale, culturele en economische vlak en heeft een groot aandeel aan bewoners die zich actief inzetten om het leffklimaat in Oost te verbeteren. Een dergelijke groot gebied verdient daarom zijn eigen informatiekanaal waar stadsdeelbewoners kunnen zien wat hun wijk bezighoudt.

Groot Oost TV is een web tv kanaal  en het maakt items, reportages en documentaires  over Amsterdam Oost en omgeving voor  uitzending via internet; met name You Tube. Met de huidige mogelijkheden van internet is het nu mogelijk HD videoclips over Oost thuis op je computer, op je smaartphone, tablet  of via jou (smart) tv te bekijken.

Amsterdam Oost heeft de afgelopen jaren in vele opzichten een grondig transformatie doorgemaakt;  demografisch,  ruimtelijk, politiek en economisch. Groot Oost TV is bestemd voor Amsterdam Oost en omstreken en wil graag de positieve ontwikkelingen in het stadsdeel ondersteunen en belichten.

 

Groot oost TV is een particuliere organisatie opgericht eind 2010 door Deepstream.nl New Media en ontvangt geen subsidie of financiering van derden. Behoudens de films in opdracht zijn de grootste deel van de clips op  Groot Oost TV uit eigen middelen gefinancierd. Groot Oost TV is daarom geen nieuwsgaringorganisatie.